Introduction
teo vagyok. lány. 21éves. kapcsolatban. alien (Tokio Hotel rajongó). biszexuális. édességfüggő. állatmániás. barna haj. barna szem. juventina. 177 cm. hát gondolkodom még milyen szavakban lehetne összefoglalni a személyiségemet, de ebben sosem voltam jó. így ennyi bőven elég lesz ;D
 
 
Reminder
~ Nem attól vagy igazi nő, hogy szép az arcod, hogy jó az alakod, hogy hosszú hajad van, hanem attól, ahogy viselkedsz, hogy van benned érzelem, hogy sugárzol és magabiztos vagy. A szépség nem más, mint a kisugárzás, amikor nincs benned zűrzavar, amikor a lelked rendben van, amikor árad belőled a szeretet. És ezt csak úgy tudod elérni és megtartani, ha elfogadod magad úgy, ahogy vagy, nem akarsz megfelelni másoknak, nem érdekel más véleménye, mert tudod, hogy vannak dolgok, amiben TE sokkal jobb és különlegesebb vagy, mint más!
A szépség nem hosszú haj, vékony lábak, barna bőr vagy hibátlan fogsor. A szépség az, amikor valaki sírt, és most mosolyog. A szépség a seb a térdeden, amit kiskorodban szereztél amikor elbotlottál. Az, amikor a szemed alatt karika van, mert a szerelem nem hagyott aludni. Az az arckifejezésed amit akkor vágsz, amikor reggel megszólal az ébresztő. Az, amikor lefolyik a sminked zuhanyzás közben. Az a nevetés, amikor mondasz egy viccet, de csak te érted. Az, amikor találkozik a tekinteted az Övével. A szépség az idő húzta vonalak összessége. A szépség amit belül érzünk, de kívül is megmutatkozik. A szépség a sebhelyek, amiket az idő hagy rajtunk. Minden fájdalom és szeretet, amit az emlékek belénk véstek. A szépség az, hogy hagyod magad ÉLNI.
 
Olvastad már?

•  Miért kell mindenkinek kutya?
•  #GirlLove
•  Hogyan legyünk magabiztosak?
•  G-Portál nosztalgia
•  Dolgok, amikért nem vagyunk elég hálásak
•  Fogadd el a tested - vagy nem
•  Kell-e tanulni a gyereknevelést?
•  Motiváció életmód váltáshoz
•  Tippek nyelvtanuláshoz
•  Portál trükkök
•  Tanulságos mesék

 
Chatbox
 
Infobox


Another-One.gp

Nyitás: 2015.07.20.
Szerkesztő: teo
Téma: Blog
Eddigi kinézetek: régiek001002003004;
005; 006007008009010011012013;
014015; 016; 017; 018; 019; 020;
Köszönet: Linda

Cserék: Bj-Lydia
Olvasottjaim:

Kapcsolódó képKapcsolódó képKapcsolódó képKapcsolódó képKapcsolódó kép

 
Blogplusz
Friss bejegyzések
2018.03.20. 23:41
2018.03.14. 15:54
2018.01.05. 15:01
2017.12.25. 21:42
2017.12.25. 21:14
Friss hozzászólások
 
3 years wishes

☐ kiss in the rain
☑ get a tattoo
☐watch the sunrise and the sunset in the same day
☑ get a job
☐ make a new friend
☐ get a massage
☑ dye my hair
☑ clean out my closet
☑ bake cupcakes
☐ write a song
☐ say "yes" to something I wouldn't normally do
☐ lose 10 kg
☑ finish my school

 
Inspiration
"Minden ember különleges. Mindenkiben ott ragyog a fény. Benned is. Ne hagyd, hogy a sötétség kioltsa a fényed. Ne hagyd, hogy elhitessék veled, hogy kevesebb vagy, mint mások. A világot is képes vagy megváltoztatni, ha igazán akarod. Erőd kifogyhatatlan, bátorságod végtelen. De csak addig, amíg el nem kezdesz kételkedni magadban. Nem akkor veszítesz, amikor másodikként lépsz át a célvonalon. Nem akkor van vége, amikor elesel. Emlékezz: Akkor veszítesz, amikor elhiteted magaddal, hogy vesztettél. Ha úgy indulsz neki a küzdelemnek, hogy Te itt biztosan nem nyerhetsz. A gondolatnak varázslatos ereje van. Csak úgy, mint ahogy a hitnek is. Higgy istenben, higgy a sorsban, higgy, amiben akarsz... de a legfontosabb, hogy sose add fel az önmagadba vetett hited. Soha! LEPD MEG A HITETLENEKET, FORGASD FEL A VILÁGOT. Merj különleges lenni! Tégy csodát! Szeress örökké! Élj úgy, hogy semmit se bánj. Nem számít, hogy hányszor esel el. A lényeg, hogy mindig felállj, és küzdj tovább az álmaidért. A lehetetlen csak a fejedben létezik."
 
Blog Tags

#motiváció #fitness #személyes
#fordítás #kérdezzfelelek #vélemény
#párkapcsolat #kihívás #ajánló
#nyelvek #zene #szakítás

 

 

Notes of my everyday life

Portál trükkök

2017.05.06. 10:41, teo
Amiket mindenkinek tudni kéne :D

Hiába van annyi portálépítős oldal, mindenféle tippel, tutoriallal, segítséggel, szerintem vannak olyan trükkök, amiket sokan használnak, és mi vagy rájövünk maguntól vagy nem, de valahogy sehol sem lehet olvasni róluk külön. Most az én trükkjeimről olvashattok :D apróságok, és nagyon egyszerűek, de nagyon praktikusak is. Itt láthatjátok röviden, ha érdekelnek kattintsatok a "bővebben"re.

  1. Segédoldal kísérletezésnek
  2. Kép források
  3. Színkódok a legegyszerűbben
  4. Oldal szélességének megtartása
  5. Chatbox eredeti méretének megtartása
  6. Egyedi betűtípusok használata
  7. Képfeltöltés tárhelye
  8. Ötletek blogbejegyzések témáihoz

     1. Segédoldal kísérletezésnek

Ma már ugye ingyenesen lehet létrehozni portált, régen pénzbe került. De szerintem ez nagyon jó dolog. Ingyen létrehozhatunk egy segédoldalt az eredeti oldalunkhoz, ami leginkább a CSS kód és a design szempontjából nyújt nagyon-nagyon sok segítséget. Nekem is van személy szerint egy ilyen portálom, és mindig ott kísléretezgetek az ilyen dolgokkal. Hasznos, mert néha amíg nem látjuk az összképet, talán teljesen máshogy látjuk a leendő kinézetet. Nekem is volt már régebben, hogy lecseréltem egy régi designt egy újra, de feltöltve annyira nem tetszett, hogy visszaraktam a régit. Így, hogy van segédoldal, már nem kell ilyenektől félnem :D

     2. Kép források

Még régebben volt, hogy több bejegyzésem alá is kaptam kommenteket, hogy honnan szereztem a képeket, amiket beszúrtam a blogba. Ez nagyon egyszerű, én a WeHeartIt-ról és a tumblr-ről szedem a képeket és a gifeket. De persze nem csak a bejegyzéshez, hanem a designhoz is. De a Deviantart sem rossz amúgy, de nekem az már kicsit elavult, legalábbis ha ilyen képekről van szó.

     3. Színkódok a legegyszerűbben

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én régebben rengeteget bíbelődtem azzal, hogy a CSS-be jó színkódokat írjak, amik tényleg passzolnak a színvilághoz. Mindenféle oldalakat kerestem, közben meg végig ott volt a legegyszerűbb megoldás az orrom előtt. Akinek van photoshopja, annak elég egy bizonyos képre rámennie arra a színmásoló ecsettel vagy mivel :D és amikor feljön az a kis ablak, már rögtön ki is írja az adott szín kódját. Így simán ki tudom választani egy design főbb színeit anélkül, hogy más oldalakon hasonlítgassam egymáshoz a színeket.


     4. Oldal szélességének megtartása

Ha olyan designt használunk, ami azért tart egy bizonyos szélességet, azonban a képek mérete néha befolyásolja ezt, akkor az eléggé idegesítő. Eleve a blog modulnak megvan egy szélessége, ahol én pl. 500 pixel széles képeket használok, de egy egyszerű modulban már 520-at. De mivel eleve az oldalszélesség a CSS kódban 800 pixelre lett állítva, így ha nincs a középső modult mi széthúzza 520 pixelre, akkor az egész kinézet "összeesik". Például a fordítós moduljaim legtöbbje, ahol a videók szélessége nem elég nagy. (Csak én lusta vagyok mindegyiket átírkálni :D)
Na de mi van akkor, ha eleve nincs is kép a modulban, vagy bármi más, ami megtarthatná a szélességet? Biztos van rá amúgy valami kódolás, de én egy maszek megoldással csináltam ezt meg :D egy sima fehér csíkot szúrtam be az ilyen modulokba. Ha kijelölitek, ezt most itt is megtalálhatjátok:

A szélessége most jelenleg 500 px, a magassága 1 px, de ezt bárhogy lehet variálni. Sőt, áttetsző png képet is lehet használni ha esetleg nem fehér a modulhátterünk. Hát ez ilyen tipikus józan paraszti ész féle megoldás :D

     5. Chatbox eredeti méretének megtartása

Ha valaki olyan chatboxot használ mint én, az biztos észrevette már, hogy ha a modulba más tartalmat is beletesz, akkor a chatbox csak úgy magától "összeugrik".  Ilyenkor csak annyit kell csinálni, hogy a chatbox modulját nem szabad csakis forráskód változatban használni. Amit fölé, vagy alá akarunk írni, azt megcsináljuk egy külön modulban, és annak a CSS kód változatát szúrjuk be a chatbox moduljába. És leokézzuk úgy, hogy nem léptünk ki a forráskód nézetből. Így megmarad az eredeti beállított mérete.

     6. Egyedi betűtípusok használata

Szerintem a legjobb dolog, ami feldobhatja egy portál kinézetét. Én rengeteg oldalon kerestem, hogyan lehet egyedi betűtípust felhasználni, de eléggé félrevezetőek voltak. Volt pl., hogy letöltöttem egy stílust, azt feltöltöttem ide a portálom tárhelyére, és elvileg úgy működnie kellett volna. Hát működött is, nekem... de akinek nem volt meg a betűtípus, az Comic sansot látott helyette.
Szóóóval nem tudom már hogyan, de rátaláltam a googlefonts-ra. Imádom hogy van ilyen. Ki lehet mindegyik stílust próbálni különböző szövegekkel különböző méretekben. Sőt többet is ki lehet választani. Kidob egy külön kódot, amit a CSS-be simán bele lehet illeszteni, és innentől kezdve annyi csak a teendő, hogy az adott szöveg "font family" kódja után a kiválasztott betűtípust írjuk.

     7. Képfeltöltés tárhelye

Régen nagyon elterjedt volt, hogy különböző képmegosztókra töltöttük fel a képeket amit a portálunkon használtunk. Nagy hiba, mert sajnos nekem így rengeteg munkám elveszett, ha gondolt egyet az oldal szerkesztője és letörölte magát... szóval a legbiztonságosabb, ha ide a saját portálunk egyik galéria moduljába töltjük föl. Innen tuti nem fog elveszni, és ráadásul nagyon sok hely van.

      8. Ötletek blogbejegyzés témáihoz

Ez már nem portálépítés, de biztos sok blogger volt úgy, hogy szeretett volna blogolni, de nem tudta, hogy miről. Főleg akik nem csak arra használják a blogjukat, hogy leírják a napjaikat. Más blogot lekopizni ugye nem szép dolog, meg magunknak is az a jobb ha egyedibbek vagyunk. Én személy szerint jobban szeretem, ha magamtól jön 1-1 téma, de ha napokig nincs ötletem, akkor a Reggeli show témáiból szedek ihletet. Nem is feltétlenül ugyanarról a dologról írok, de én nagyon szeretem, hogy ők mindennap valami érdekesről beszélnek. És ezekkel kapcsolatban szokott nekem is nagyon sok dolog eszembe jutni. Ezen kívül pedig fórumokon szoktam nézelődni, hogy a nők mikről beszélgetnek egymás között, és így szoktam ötletelni, hogy miről lenne kedvem nekem is hosszasan beszélni.

Hát egyelőre ennyi jutott eszembe :)

3 hozzászólás
Idézet
2017.05.10. 09:11
Mónika

Szerintem úgy a legegyszerűbb kinyerni a színeket, ha egy diagramban van feltüntetve. Én ezt használom. 

Idézet
2017.05.06. 17:40
teo
Akkor jól gondoltam, hogy erre van már külön kód is :D én is néha használom így külön, de hogy a szélességet is megoldjam valahogy még nem jutott eszembe. Köszi a tippet :*
Idézet
2017.05.06. 17:16
Zsófi

Ismerős dolgok, jó kis trükkök ezek. :) Én is többet alkalmazok ezek közül egyébként - éljenek a G-Portálos évek, meg a rutin. :D
Amúgy az oldalszélesség megtartása szerintem úgy a legegyszerűbb, ha a CSS-ben felosztod .column_main-re és .column_side-ra a modulcímek meg egyéb kódokat, amit megadhatsz pixelre, és voilá, úgy marad (persze, ha nagyobb képet raksz be széthúzza, de ha kisebbet, legalább nem esik össze ^^).
Nekem ez nagyon bevált, mert így van lehetőség akár a két oszlopot külön színezni is. :)

Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
 

Supernatural - Odaát - 13. Évad - Extrák - Infók - Érdekességek - Odaát - Supernatural - 13.ÉVad - Supernatural - Odaátv    *****    Készítsük el együtt a születési horoszkópodat, látogass el az oldalamra és nézd meg a részleteket. Szeretettel várlak!!!    *****    Adóbevallás 2018 ! 17SZJA - 1753any adónyilatkozat letöltés szja adóbevalláshoz    *****    Részletes személyiség és sors analízis, ajándék 3 év elõrejelzéssel,ingyenes konzultáció,ahol megbeszéljük a kérdéseid!    *****    BOOKISLAND -> A könyvek szigete, ahol ötletet kaphatsz egy jó könyvhöz <- BOOKISLAND    *****    Rendeld meg asztrológiai elemzésed,nagyon kedvezõ feltételekkel,találkozzunk az oldalamon és válassz a sok lehetõségbõl!    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel, a legkedvezõbb áron és teljesen ingyenes konzultáció, idõkorlát nélkül!    *****    Adóbevallás 2018 sms, határidõ, nyomtatvány és tudnivalók itt    *****    AJÁNDÉKOZZ ASZTROLÓGIAI ELEMZÉST, SZÜLETÉSNAPRA IS SZÉP AJÁNDÉK!    *****    Katt!Katt!Katt! Lépj be a galopp versenyparkunkba! Katt Katt!    *****    Szereted az animéket és mangákat? Megismernél egy új fansub csapatot? Akkor itt a helyed! A rókák várnak rád ;)    *****    Szeretnél saját lovat?De nem engedheted meg magadnak? Katt!Nevelj nálunk virtuálisan! Nevelj, tenyéssz versenyezz!    *****    EBERTIN: Kozmobiológia    *****    Megérkeztek az útvesztõk a Mesetárba! Kukkantsatok be egy kis ceruzakoptatásra - vagy egy jó mesére!    *****    Aktív Friss Ingatlanok Debrecenben lakások, házak, villák, telehelyek széles választéka Aktív Friss Ingatlanok Debrecen    *****    MARGOT ROBBIE MAGYARORSZÁG - ÉRTESÜLJ ELSÕ KÉZBÕL AZ OSCAR JELÖLT SZÍNÉSZNÕVEL KAPCSOLATOS HÍREKRÕL - MARGOT ROBBIE MO    *****    Újra elindult a Hungarian Super Mario Fan Club! Hírek, cikkek, érdekességek a Super Mario világából.    *****    Katt ide, ha kíváncsi vagy.Katt ide, ha kíváncsi vagy.Katt ide, ha kíváncsi vagy.Katt ide, ha kíváncsi vagy.Katt ide, ha    *****    A Sortilegio sztárjainak új közös mexikói sorozata! Ha te is imádod Ana Brenda Contrerast és David Zepedat nézz be!    *****    Te is próbálsz bevételre szert tenni a portálodon? Lehet, hogy nem jelennek meg a hirdetéseid? Ne ess el a bevételedtõl!