Introduction
teo vagyok. lány. 21éves. kapcsolatban. alien (Tokio Hotel rajongó). biszexuális. édességfüggő. állatmániás. barna haj. barna szem. juventina. 177 cm. hát gondolkodom még milyen szavakban lehetne összefoglalni a személyiségemet, de ebben sosem voltam jó. így ennyi bőven elég lesz ;D
 
 
Reminder
~ Nem attól vagy igazi nő, hogy szép az arcod, hogy jó az alakod, hogy hosszú hajad van, hanem attól, ahogy viselkedsz, hogy van benned érzelem, hogy sugárzol és magabiztos vagy. A szépség nem más, mint a kisugárzás, amikor nincs benned zűrzavar, amikor a lelked rendben van, amikor árad belőled a szeretet. És ezt csak úgy tudod elérni és megtartani, ha elfogadod magad úgy, ahogy vagy, nem akarsz megfelelni másoknak, nem érdekel más véleménye, mert tudod, hogy vannak dolgok, amiben TE sokkal jobb és különlegesebb vagy, mint más!
A szépség nem hosszú haj, vékony lábak, barna bőr vagy hibátlan fogsor. A szépség az, amikor valaki sírt, és most mosolyog. A szépség a seb a térdeden, amit kiskorodban szereztél amikor elbotlottál. Az, amikor a szemed alatt karika van, mert a szerelem nem hagyott aludni. Az az arckifejezésed amit akkor vágsz, amikor reggel megszólal az ébresztő. Az, amikor lefolyik a sminked zuhanyzás közben. Az a nevetés, amikor mondasz egy viccet, de csak te érted. Az, amikor találkozik a tekinteted az Övével. A szépség az idő húzta vonalak összessége. A szépség amit belül érzünk, de kívül is megmutatkozik. A szépség a sebhelyek, amiket az idő hagy rajtunk. Minden fájdalom és szeretet, amit az emlékek belénk véstek. A szépség az, hogy hagyod magad ÉLNI.
 
Olvastad már?

•  Miért kell mindenkinek kutya?
•  #GirlLove
•  Hogyan legyünk magabiztosak?
•  G-Portál nosztalgia
•  Dolgok, amikért nem vagyunk elég hálásak
•  Fogadd el a tested - vagy nem
•  Kell-e tanulni a gyereknevelést?
•  Motiváció életmód váltáshoz
•  Tippek nyelvtanuláshoz
•  Portál trükkök
•  Tanulságos mesék

 
Chatbox
 
Infobox


Another-One.gp

Nyitás: 2015.07.20.
Szerkesztő: teo
Téma: Blog
Eddigi kinézetek: régiek001002003004;
005; 006007008009010011012013;
014015; 016; 017; 018; 019; 020;
Köszönet: Linda

Cserék: Bj-Lydia
Olvasottjaim:

Kapcsolódó képKapcsolódó képKapcsolódó képKapcsolódó képKapcsolódó kép

 
Blogplusz
Friss bejegyzések
2018.03.20. 23:41
2018.03.14. 15:54
2018.01.05. 15:01
2017.12.25. 21:42
2017.12.25. 21:14
Friss hozzászólások
 
3 years wishes

☐ kiss in the rain
☑ get a tattoo
☐watch the sunrise and the sunset in the same day
☑ get a job
☐ make a new friend
☐ get a massage
☑ dye my hair
☑ clean out my closet
☑ bake cupcakes
☐ write a song
☐ say "yes" to something I wouldn't normally do
☐ lose 10 kg
☑ finish my school

 
Inspiration
"Minden ember különleges. Mindenkiben ott ragyog a fény. Benned is. Ne hagyd, hogy a sötétség kioltsa a fényed. Ne hagyd, hogy elhitessék veled, hogy kevesebb vagy, mint mások. A világot is képes vagy megváltoztatni, ha igazán akarod. Erőd kifogyhatatlan, bátorságod végtelen. De csak addig, amíg el nem kezdesz kételkedni magadban. Nem akkor veszítesz, amikor másodikként lépsz át a célvonalon. Nem akkor van vége, amikor elesel. Emlékezz: Akkor veszítesz, amikor elhiteted magaddal, hogy vesztettél. Ha úgy indulsz neki a küzdelemnek, hogy Te itt biztosan nem nyerhetsz. A gondolatnak varázslatos ereje van. Csak úgy, mint ahogy a hitnek is. Higgy istenben, higgy a sorsban, higgy, amiben akarsz... de a legfontosabb, hogy sose add fel az önmagadba vetett hited. Soha! LEPD MEG A HITETLENEKET, FORGASD FEL A VILÁGOT. Merj különleges lenni! Tégy csodát! Szeress örökké! Élj úgy, hogy semmit se bánj. Nem számít, hogy hányszor esel el. A lényeg, hogy mindig felállj, és küzdj tovább az álmaidért. A lehetetlen csak a fejedben létezik."
 
Blog Tags

#motiváció #fitness #személyes
#fordítás #kérdezzfelelek #vélemény
#párkapcsolat #kihívás #ajánló
#nyelvek #zene #szakítás

 

 

Notes of my everyday life

Kell-e tanulni a gyereknevelést?

2017.04.05. 10:44, teo
Kamaszkor - egy kicsit komolyabb téma
Na jó, nem ez az első komolyabb téma :D ugye az egész internet, meg média a Kék bálna nevű öngyilkos játékról beszél. Aki nem tudja mi ez: klikk. Nem is erről akarok beszélni, csak ebben a témában hallgattam egy Reggeli show adást, amiben arról beszéltek Balázsék, hogy a szülő hogyan veheti ezt észre a gyerekén, és mekkora felelősség van rajta, stb.
Nem tudom miért, de így 21 évesen már inkább egy szülő helyébe képzelem magam, és elgondolkodtam, hogy ha lesz egy gyerekem, azt hogyan fogom nevelni. Főleg amikor kamaszkorba lép. Szerintem ezt egy fiatalabb jobban el tudja képzelni, mint egy 40-es években járó felnőtt, mert én pl. ugye nemrég léptem ki a serdülő korból, és sokkal jobban tudom, hogy ilyen korban egy gyerek hogyan viszonyul a szülőjéhez. De most mégis a szülő szempontjából mondom el a véleményemet, és azok a tapasztalatok alapján, ahogyan engem neveltek a szüleim. Vagyis még mindig nevelnek.
 
 
Szerintem a gyereknevelést ebben a korban (kamaszkor) tanulni kell. (Mármint felnőttként). Ha nem is szó szerint könyvből leckéket venni, de tisztában kell lenni 1-2 dologgal, és nem elég csak az ösztönünkre hallgatni, "mert tudom, hogy engem jól neveltek, és jó ember vagyok jó erkölcsökkel, és akkor kizárt, hogy a gyerekem rossz ember lesz." Ez szerintem baromira nincs így. Hát először is, amikor egy gyerek már tulajdonképpen nem gyerek, mert már elkezdenek dolgozni a hormonok, és fizikailag és szellemileg is elkezd érni, de még messze nem felnőtt, azt nem csak a szülők, de szerintem maga a gyerek is nagyon nehezen viseli. Nekem ez 14-15 éves koromban volt leginkább, amikor nagyon nem találtam a helyemet, elkezdtem magamat hasonlítani másokhoz, a szüleim hirtelen rengeteg mindent vártak el tőlem, a barátaim száma hirtelen lecsökkent 0-ra, depressziós voltam, majd pár hónap múlva megszámlálhatatlan barátom lett, a fiúk elkezdtek érdeklődni irántam, én meg a fiúk iránt is meg a lányok iránt is :D tényleg ezek az évek nagyon nehezek, mert szerintem mindenki össze van ilyenkor zavarodva. Sok dolog érdekel, de nem tudok róla szinte semmit. A barátok véleménye iszonyatosan fontos, be akarok illeszkedni, tartozni akarok valahova, lázadni akarok, otthon pedig csak kiabálnak velem. Nem tudom, mi a jó nekem, vagy mi a rossz, de azt tudom, hogy hirtelen mindent meg akarok tapasztalni. Nagyon nagy befolyással van rám minden, de ugyanakkor a saját magam ura akarok lenni.
 
Szülő szempontjából ami szerintem nagyon fontos, hogy ezt amit én eddig írtam, ezzel tisztában legyünk. Sőt, ezeken kívül rengeteg biológiai magyarázat van még arra, ha egy kamasz lusta, sokat alszik, nem tanul, stb. Nem mindig az ő hibája, ha nem tud figyelni, hanem a testében végbemenő változásoké. Ezek nagyon alap dolgok, és ezt nem tudja egy felnőtt, ha nem jár utána. Ez például olyan, amit tanulni kell. És el kell fogadni, és ebben a tudatban kell rávezetni a gyereket arra, hogy mi a jó mi a helyes. És ami még nagyon fontos, hogy attól, mert a kamasz gyerek nem mutatja ki, attól még igenis szereti, és szüksége van a szüleire.
 
Szerintem a jó nevelés az, amikor nem a barátai akarunk lenni a gyerekünknek, hanem tényleg a szülője. Nem is értem miért ez a fő céljuk a szülőknek, hogy a gyerekeik "legjobb barátomnak" hívja. Egy szülőnek szülőnek kell lenni, aki tanítja, aki mögötte áll, és nem mellette. Akitől kérdezhet, és tudja, hogy teljes mértékben megbízhat benne. Én sosem akartam, hogy anyukámmal barátnő szinten legyünk. Szerintem meg kell maradnia az egészséges szülő-gyerek viszonynak, ha azt akarjuk, hogy a gyerek tiszteljen minket, megbízzon bennünk, és rendesen tudjuk nevelni őket. Egy gyereknek lehet 10-20 barátja, az a poszt maradjon is meg a vele egykorú fiúknak vagy lányoknak. 

A szülőknek szerintem azt is meg kell tanulni, hogy nem csak a gyerektől kell elvárni, hogy alkalmazkodjon, hanem a szülőnek is alkalmazkodni kell. Persze választható az az út is, hogy "de igenis én vagyok a szülő nehogymár ne nekem legyen igazam", csak akkor meg ne csodálkozzunk, ha utána nem olyan a kapcsolat a gyerekkel mint amit szerettünk volna. Mert sajnos a szülők a saját hibájukért is szeretik a gyereket hibáztatni. Miért nem mond el nekem mindent? Miért hazudik? Hát talán azért mert ha őszinte, és nem tetszik a véleménye, csak leb*szást kap, mert a szülő nem hajlandó a kompromisszumokra. Szerintem rengeteg szülő van abban a tudatban, hogy igen, van ez a gyerekem, és ez csak az enyém, nem törhet pálcát fölöttem senki ha rosszul nevelem, mert ő csak az enyém, és senkinek semmi köze hozzá. És a felnőtt a saját bukásait sem hajlandó beismerni, mert mire fel? Nem azt mondom, hogy az összes szülő ilyen arrogáns, de tudat alatt szerintem mindenkinek van ilyen birtoklási érzése. És felsőbbrendűség érzete. És ezért nem jön ki a kamasz gyerekével. "Nem érted az iskolai tananyagot? Ne kérj tőlem segítséget, én ezt nem tanultam. Kérdezd meg az egyik osztálytársadtól. Ja hogy nincsenek barátaid? Te bajod kisfiam, miért vagy ilyen tutyimutyi?" Másnap. "Miért nem mondtad meg, hogy egyest kaptál? Jobb hazudni? Tanuljál már normálisan, mert a végén megbuksz!" A szülő bele sem lát a saját gyerekének a környezetébe, mert nem érdekli ha olyan problémája van amiben ő nem tud segíteni. Vagy lehet, még ha tudna, akkor se segítene, mert nem az ő "dolga". A felszínt látja, és az alapján ítéli meg a problémát. Kit érdelel hogy az egész osztály egyest kapott? Csak az én gyerekem osztályzata érdekel, de amúgy fogalmam sincs mi lehet a baj, csak a fejére olvasom, hogy nem tud tanulni. De az meg se fordul a fejemben, hogy ha a gyerekem segítséget kér tőlem, és én is részt veszek a problémájában, utána nem fogja titkolni, ha egyest kapott, mert megbízik bennem és tudja, hogy én tudom, hogy ő próbálkozott. És nem leszidni fogom, hanem bíztatni. Biztosan nem fog utána titkolózni. Na meg ki mástól lenne szüksége bíztatásra, ha nem a szüleitől? Kitől hallja, hogy csináld csak, sikerülni fog, mert én hiszek benned! A barátnőjétől? Hát nem.. az anyukájától vagy az apukájától.

A másik dolog a magánélet. SOHA nem mondtam el anyukámnak a személyesebb dolgaimat, ha konkrétan rákérdezett. Sőt, a legtöbb tini így van vele. "Láttam, hogy xy-nal sokat beszélgetsz, tetszik neked?" "Mit érdekel az téged anya?" Anya utána vérig van sértve, és ő van felháborodva, hogy az ő gyereke titkolózik előtte, pedig ő nevelte föl, és ezért nincs is JOGA titkolózni. Viszont ha bejön anya a szobámba, és elkezd velem beszélgetni, hogy anno ő pl. hogyan ismerkedett ilyen idősen a fiúkkal, és elkezd beszélni a témáról úgy, hogy az én, mint gyerek, személyes dolgaimban nem kezd el turkálni, de érzem hogy bizalmas a beszélgetés, lehet nem is kell megkérdeznie, hanem magamtól mondom el, hogy xy nekem nagyon tetszik. Mert az hogy "Na, tetszik neked?" Az egy ilyen provokáló kérdés, mintha egy pletykára kérdezne rá. És kacsintgat rád, mintha ezt szégyelned kéne. Kell tudni, hogy ilyen kényes témákban (nem pont a fiúk, ez csak egy példa) hogyan kell közeledni úgy, hogy azzal a szülő-gyerek viszony szorosabb legyen.

A szülőnek mindenképpen empatikusnak kell lennie a gyerekével szemben, ha valóban jó kapcsolatot akar vele. És ez nem egyenlő azzal, hogy érzékenynek kell lenni. Nekem például égnek állt a hajam, ha olyan valamit szóltam vissza anyukámnak ami nem tetszett neki, és elkezdett sírni. Ha a gyerek nem adja meg a tiszteletet, igenis oda kell szólni. De nem úgy, hogy azzal felhergeljem, hanem hogy elszégyellje magát. Ehhez szerintem egy olyen verbális intelligencia kell, hogy tudjuk hogy egyes esetekben hogyan fejezzük ki magunkat úgy, hogy a saját előnyünkre hassunk a másik személyre. Ha "megregulázni" akarom a kamasz gyerekemet, aki lázad és vissza szól, abból egy Mónika show-s vitatkozós jelenet lesz, sértődöttséggel a végén. De ha tudjuk használni a szavakat, és nem csak úgy a levegőbe beszélni és a felsőbbrendűségünket bizonygatni, akkor igenis meglesz az a dominancia ami a szülőnek eleve meg is kell lennie. De ugyanakkor oda kell figyelni arra is, hogy neki mi a problémája. Még ha nem is mondja el, ismerni kell már őket annyira, hogy a viselkedéséből észrevegyük. Ha csúnyán beszél velünk, nem egy mégcsúnyábbat kell visszaszólni, mert elvégre mi vagyunk a felnőttek, mi nekünk van több eszünk, és ez egy tipikusan olyan élethelyzet, amikor éretten kell kezelni ezeket a dolgokat. Ha egy veszekedés után sírva megy be a szobájába, biztosan nem azért sír, mert utál, hanem azért, mert lehet burkoltan éppen segítséget kért tőled a problémájára, de te ezt nem vetted észre, és csak azt érted el, hogy még rosszabbul érezze magát. Csak kamaszként tudjuk, hogy hányszor történik velünk olyan dolog, amiben talán csak a szüleink tudnának segíteni. Csak ezt valahogy mire szülőkké válunk elfelejtjük. Pedig tudhatnánk, hogy nem azért kiabál és sír, mert hisztizik, hanem mert stresszes, és nem foglalkozik vele senki, és mivel nem tanítottuk meg, így máshogy nem is tudja kifejezni magát. Neki is lehet annyi féle gondja, amit szégyell. Kamaszként kamaszokkal van körülvéve az iskolában, és mindenki tudja, hogy ezek a gyerekek mennyire gonoszak tudnak lenni, mennyire szeretik a kiközösítést, a bántalmazást. Számukra ez nagyon nehéz időszak, és ezt a szülőknek tudniuk KELL.

Az, hogy a kamasz gyerekem tisztel engem, vagy nem, az szimpla nevelés kérdése. És nem kamaszkori nevelés, hanem még előbbi, amikor a gyerek 6-10 éves. Mert ha ilyenkor elkényeztetem, és nem tudatosan, de tudja, hogy számomra a kérései és a kivánságai szentek, mert én vagyok a szülő és meg akarok neki felelni, később neki nagy pofon lesz, ha találkozik a Nem! szóval. És kamaszkorban nem is fogja tolerálni. Szóval ne csodálkozzunk, ha a saját hibánk miatt lesz olyan a gyerekünk, ami nekünk rosszul esik. Szerintem igenis benne kell lennie egy tudatosságnak a gyerekeink nevelésében, mert ha nem formálgatjuk őket a legelején, ne várjuk hogy később majd jó ember válljon belőle. Nem az iskolára kell hagyni a nevelést. És ami még egy nagyon fontos dolog, hogy attól, mert én most jöttem haza a munkából, és nyűgös vagyok, attól az a munkám, hogy a gyerekemet nevelem, az ugyanúgy folytatódik. Ha kicsit is érzékelem, hogy szüksége van rám, ott kell lennem, mert később már nem biztos hogy meg fog keresni a bajaival. Ha szigorúnak kell lenni hozzá, igenis a talpunkra kell állni, és nem a baráti kapcsolatot kell vele keresni. Az nem a mi dolgunk.

És így összességében, ami fontos, hogy hosszú pórázra kell engedni. Sokkal több emberi kapcsolata lesz, kialakul a saját kis magánélete, amit ha nem engedünk azzal, hogy szobafogságban tartjuk, vagy nem aludhat a legjobb barátnőjénél, a saját ellenségeinkké tesszük. Visszagondolva, anno mi is örültünk annak, ha a szüleink kicsit jobban elengedtek. Az nem egyenlő azzal, hogy drogozni fog meg inni. Meg kell bíznom a saját gyerekemben, hogy ha jól neveltem, akkor ha elengedem, nem fog hülyeséget csinálni. Vagy ha mégis hülyeséget csinál, hozzám fog fordulni segítségért. Ennek a bizalmi kapcsolatnak a felépítése a mi kötelezettségünk. Ha ez megromlik, egy percig se szabad szerintem a gyereket hibáztatni. Persze ez függ személyiségtől is, de egy szülő-gyerek kapcsolat nem olyan kapcsolat, amit ha elromlik csak úgy el lehet dobni. A szülő akkor is szülő marad, ha a gyereke bevallja, hogy meleg. Nincsen olyan élethelyzet, ami indokolttá tenné azt, hogy ez a kapcsolat megszakadjon, és neadjisten eldobjuk a gyerekünket magunktól. És ezt nem tudja befolyásolni az se ha elváltam. Semmi sem. Ha van egy gyerekem, egyedül az én felelősségem, hogy törődjek vele. És nem a nagymamáé, nem a nagytestvéré, és nem az exférjem új barátnőjéé, de főleg nem egy intézeté, árvaházé. És ha látom a gyerekemen ahogyan nő, hogy olyan a személyisége hogy makacs, irigy, rosszindulatú, önfejű, szóval egyszóval olyan rossz tulajdonságai vannak amit külsőleg nehéz befolyásolni, akkor ha megfelelő kapcsolatot alakítottál ki vele kiskora óta, és tudja hogy te vagy számára az érzelmileg stabil anya/apa aki mindig támaszt nyújt, mindig segít, nem alázza meg, nem gúnyolja ki, akkor szerintem rendszeres beszélgetéssel a saját életfelfogásunkkal befolyásolni tudjuk az ők személyiségüknek a fejlődését. Beszélni kell arról, hogy a megbocsátás jó, és a szeretet a kulcsa minden boldogságnak. Még ha mi magunk sem vagyunk egy életvidám személyiségek, és vannak saját problémáink, a gyerekünk, életünk ajándékai után felelősséggel tartozunk, és példaképet kell nekik állítani. Ha más életcélunk nincs is, mert úgy alakultak a dolgok az életben, hogy nehezen boldogulunk, a gyerekeink nevelése és segítése akkor is mindenek előtt kell álljon, és ha másért nem is, de értük érdemes minden nap felkelni.

2 hozzászólás
Idézet
2017.04.07. 17:27
teo

Remélem minél hamarabb megoldódnak a problémáitok  :) sosem késő

Idézet
2017.04.07. 09:03
Sed
Hat kicsit elérzékenyültem, ezt sok szülő elolvashatná. És tényleg hiába rossz a kapcsolatom a szüleimmel, hiába keresem magamban a hibát. ha ők nem neveltek volna belém bizonyos dolgokat, nem lenne ez a rossz kapcsolat. Úgyhogy ezt azoknak a gyerekeknek is érdemes elolvasni, akit rosszul neveltek, és magát okolja a veszekedésekért, holott a szülő az elindítója mindennek.
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
 

Supernatural - Odaát - 13. Évad - Extrák - Infók - Érdekességek - Odaát - Supernatural - 13.ÉVad - Supernatural - Odaátv    *****    Készítsük el együtt a születési horoszkópodat, látogass el az oldalamra és nézd meg a részleteket. Szeretettel várlak!!!    *****    Adóbevallás 2018 ! 17SZJA - 1753any adónyilatkozat letöltés szja adóbevalláshoz    *****    Részletes személyiség és sors analízis, ajándék 3 év elõrejelzéssel,ingyenes konzultáció,ahol megbeszéljük a kérdéseid!    *****    BOOKISLAND -> A könyvek szigete, ahol ötletet kaphatsz egy jó könyvhöz <- BOOKISLAND    *****    Rendeld meg asztrológiai elemzésed,nagyon kedvezõ feltételekkel,találkozzunk az oldalamon és válassz a sok lehetõségbõl!    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel, a legkedvezõbb áron és teljesen ingyenes konzultáció, idõkorlát nélkül!    *****    Adóbevallás 2018 sms, határidõ, nyomtatvány és tudnivalók itt    *****    AJÁNDÉKOZZ ASZTROLÓGIAI ELEMZÉST, SZÜLETÉSNAPRA IS SZÉP AJÁNDÉK!    *****    Katt!Katt!Katt! Lépj be a galopp versenyparkunkba! Katt Katt!    *****    Szereted az animéket és mangákat? Megismernél egy új fansub csapatot? Akkor itt a helyed! A rókák várnak rád ;)    *****    Szeretnél saját lovat?De nem engedheted meg magadnak? Katt!Nevelj nálunk virtuálisan! Nevelj, tenyéssz versenyezz!    *****    EBERTIN: Kozmobiológia    *****    Megérkeztek az útvesztõk a Mesetárba! Kukkantsatok be egy kis ceruzakoptatásra - vagy egy jó mesére!    *****    Aktív Friss Ingatlanok Debrecenben lakások, házak, villák, telehelyek széles választéka Aktív Friss Ingatlanok Debrecen    *****    MARGOT ROBBIE MAGYARORSZÁG - ÉRTESÜLJ ELSÕ KÉZBÕL AZ OSCAR JELÖLT SZÍNÉSZNÕVEL KAPCSOLATOS HÍREKRÕL - MARGOT ROBBIE MO    *****    Újra elindult a Hungarian Super Mario Fan Club! Hírek, cikkek, érdekességek a Super Mario világából.    *****    Katt ide, ha kíváncsi vagy.Katt ide, ha kíváncsi vagy.Katt ide, ha kíváncsi vagy.Katt ide, ha kíváncsi vagy.Katt ide, ha    *****    A Sortilegio sztárjainak új közös mexikói sorozata! Ha te is imádod Ana Brenda Contrerast és David Zepedat nézz be!    *****    Te is próbálsz bevételre szert tenni a portálodon? Lehet, hogy nem jelennek meg a hirdetéseid? Ne ess el a bevételedtõl!